Gaasbeek: het mooiste dorp van Vlaanderen?

woensdag 19 maart 2008

Opening Kasteel op paaszondag

Kasteel opent zijn deuren

Op paaszondag 23 maart 2008 opent het Kasteel van Gaasbeek zijn deuren. Het bezoekerscentrum werd totaal vernieuwd om u nog beter te kunnen verwelkomen.

Deze lente heeft het kasteel u heel wat activiteiten aan te bieden.

In deze bijdrage willen we U de eerste grote activiteit wat nader toelichten.

De erfgoeddag vindt dit jaar plaats op zondag 13 april. Alles draait rond het thema "Wordt verwacht".

Doorheen het kasteel zal een traject worden uitgestippeld, die de bezoeker langs 10 collectiestukken brengt die speciaal werden geselecteerd rond het thema "verwachting en toekomst". Twee van de belangrijkste archiefstukken nl. het huwelijkscontract met Helena Fourmont en het laatste testament van Rubens, worden uitzonderlijk aan het publiek getoond en nader toegelicht.
Hubert Damen (beter gekend als de iets wat isegrimmige inspecteur Witse) zal in de Roelantszaal de kerkermonoloog uit Goethes Egmont vertolken. De graaf van Egmond is 1 van de meest illustere eigenaars van het kasteel geweest. De laatste momenten van Egmond voor zijn executie worden verteld om 15, 16 en 17 uur. Reserveren wordt ten stellingste aanbevolen : 02 531 01 30

In het koetshuis wordt een Bar Futurista ingericht. De barista zal tonen hoe je futuristische cocktails maakt voor groot en klein.


Meer informatie kan terugvinden op http://www.erfgoeddag.be of http://www.kasteelvangaasbeek.be

Geen opmerkingen: