Gaasbeek: het mooiste dorp van Vlaanderen?

maandag 21 april 2008

Steekproductenwinkel ondersteunt Gaasbeek

Streekproducten uit Vlaams-Brabant zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog sympathiek, charmant en weten ieders hart te veroveren. De lekkere snoep, de heerlijke pralines, lekker broodbeleg doen bij heel wat mensen de ogen fonkelen. De smaakpapillen worden ook geprikkeld door de vele streekbieren, lokale jenevers en zelf streekwijn. Dit is uiteraard niet ontgaan aan het mooie Gaasbeek en zo ontstond er tussen beiden een mooie en liefdevolle samenwerking.
In het stemmingsweekend (26 - 27 april) kunnen de kinderen deelnemen aan een ballonwedstrijd. De jeugd- en romanschrijver Nico De Braeckeleer laat enkele gehandtekende exemplaren van zijn spannende griezelboeken wegschenken. Ook zijn nieuwste thriller, zijn debuutroman voor volwassenen, “nachtblauw” kan worden gewonnen. De ballonnen mogen zaterdag en zondag, telkens om 17 uur, het Gaasbeekse luchtruim verkennen. Kom je vroeger : geen probleem. Je ballon wordt door de medewerkers losgelaten.
De streekproductenwinkel heeft natuurlijk ook aan de iets oudere generatie gedacht. Op hun stand (in de buurt van de actie Wereldkeuken-Wakker Lennik) zal men een gokje kunnen wagen naar het aantal kroonkurken in een grote visbokaal. Diegene die het exacte aantal kan raden of het dichtst benadert, maakt kans om één van de fantastische prijzen te winnen. U maakt kans op mooie wandelboeken en fietskaarten, maar ook op oogverblindende manden met heerlijke streekproducten en zelfs een weekendje uit in de streek (nl. het 4 sterren-arrangement Gastronomische verfijning in De Onsemhoeve te Sint-Martens-Bodegem). Wat wil je nog meer?

Geen opmerkingen: