Gaasbeek: het mooiste dorp van Vlaanderen?

dinsdag 15 april 2008

WAKker Lennik

Amateurkunsten centraal






Misschien heeft U reeds de affiche van de week van de amateurkunsten kunnen "bewonderen". Herr Seele roept iedereen op om deel te nemen met als boodschap "Vreemdgaan toegestaan".


De kunstenraad besloot om Vreemdgaan te interpreteren als vreemd gaan. Even op bezoek in een andere cultuur. Nu is cultuur een zeer ruim begrip. In Vlaanderen en zeker in het Pajottenland is er een echte eetcultuur. Dus ... wat eet men over onze landsgrenzen? En hoe kunnen we dit linken aan de verkiezing van het mooiste dorp van Vlaanderen?


De naam WAKker Lennik verwijst naar de afkorting Week van de AmateurKunsten maar ook naar de kunstenaars die steeds "wakker" werken, tijd vrijmaken om iets (woord-, beeld-, schilder-, ... kunst) te scheppen.


De werken worden tentoongesteld in de oude pastorie, de pastorietuin en de Onze-Lieve-Vrouw kerk. Op het dorpsplein worden tentjes geplaatst waar iedereen kan proeven van 21 verschillende hapjes (frietjes, turks fruit, muntthee, vodka, drop, ...). Een bijdrage van € 0.5 wordt gevraagd. Maar iedereen die kan bewijzen dat hij/zij een SMS-je heeft verstuurd om Gaasbeek te steunen, mag gratis van de "wereldkeuken" genieten.


Het volledige programma:


Donderdag 24 april (20 u): Officiële opening van de kunsttentoonstelling (kerk) met medewerking van de muziekacademie Peter Benoït

Vrijdag 25 april: doorlopend bezoek mogelijk aan de kunsttentoonstelling (14 tot 21u)

Zaterdag 26 april: doorlopend bezoek mogelijk aan de kunsttentoonstelling
proeven van de wereldkeuken (14 u tot 17u)
de wekelijkse boerenmarkt vindt plaats van 15u tot 17 u.
' s avonds stemcafé (meer info volgt)


Zondag 27 april : Rommel- en antiekmarkt (8 u - 18 u)
doorlopend bezoek aan kunsttentoonstelling (10 u -18u)
proeven van de wereldkeuken (14 u tot 17 u)

Geen opmerkingen: